More than sensors+automation
Søk

Historie

1948

Moritz Juchheim
Moritz Kurt Juchheim stifter selskapet M. K. JUCHHEIM – bedre kjent som JUMO (avledet fra stifterens navn) – i Fulda i Tyskland og starter produksjon av glass- og glasskontakttermometre.
Han ble født 4. juli 1910 i Ilmenau i den tyske delstaten Thüringen, der faren hans produserte termometre.
Målsettingen hans var helt fra starten av å produsere presisjonsinstrumenter av høy kvalitet og tilby best mulig service.
 

1950 - 1959

Gradvis utvidelse av produktsortimentet med visertermometre og elektromekaniske termostater. Det bygges opp et nasjonalt salgsnettverk.

1960 - 1969

Produksjon av elektrisk måle-, regulerings- og registreringsutstyr samt temperaturfølere. Det opprettes flere filialer i Tyskland og datterselskaper i utlandet.

1970 - 1979

Ekspanderingen fortsetter med videre med nyutvikling av elektroniske temperaturregulatorer, registrerings- og programmeringsapparater og måleomformere.

1980 - 1989

Innføring av tynnfilmteknologi for platinasensorer. Produksjonen utvides med måle- og reguleringsinstrumenter for bestemmelse av kjemiske parametre.

1985

 bjuchheim_s
Bernhard Juchheim tar over ledelsen i M. K. JUCHHEIM GmbH & Co. etter eldstebroren Peters bortgang.
Bernhard er den yngste sønnen til Moritz Kurt Juchheim, og ble født den 24. desember 1949.
 

1990

omformere, bussteknologi, moderne visualiseringsprogramvare og mye mer.

1996

Moritz Kurt Juchheim dør i Fulda 2. november 1996. Han deltok aktivt i ledelsen av selskapet helt frem til sin død.

2002

manufacturing_building_DE_FD_plant3
De nye salgs- og produksjonslokalene for temperatursensorteknologi – med et samlet areal på 4680 m² – på industriområdet Eisweiher innvies 3. august 2002.
 

2003

Varemerket JUMO har fått en enestående sterk posisjon internasjonalt innen måle-, regulerings- og automatiseringsteknologi. Det besluttes derfor å endre det offisielle navnet på selskapet i Tyskland i samsvar med det internasjonale navnet. I juni omdøpes M. K. JUCHHEIM GmbH & Co. til JUMO GmbH & Co. KG.

mjuchheim_s
Michael Juchheim utnevnes til daglig leder i tillegg til sin far Bernhard Juchheim.

2005

Innvielse av et nytt logistikksenter med lager av standardprodukter, ordreplukking og pakking. Automatisk lagerteknologi, strekkodesystem av varehåndteringen samt ny lasterampe som sikrer rask og pålitelig logistikk.

Sikkerhet skaper tillit. Det opprettes et nytt IT-senter med høy tilgjengelighet for å sikre alle datastyrte prosesser.

Det lanseres innovative produkter med sertifisert funksjonssikkerhet for å minimere prosess- og brukerrisikoer.
 

2006

USA_building
Det amerikanske datterselskapet JUMO Process Control Inc. innvier det nye hovedkontoret i Canastota Business Park. Den nye bygningen gir plass til egen produksjon av sensorer i USA.

CH_building
Kort tid senere investerer JUMO i en ny bygning i Stäfa i Sveits, som gjør det mulig å samle administrasjonen og produksjonen på ett sted.

2007

straßenschild
Til ære for firmaets gründer, Moritz Kurt Juchheim, blir gaten inn til JUMO døpt til Moritz-Juchheim-Straße.

Introduksjonen av en helt ny radioteknologi gjør det mulig for våre kunder å måle og registrere også ute i felten.
Det trådløse temperaturmålesystemet muliggjør applikasjoner også i områder med vanskelig tilgang. Dyre spesialkabler er ikke lenger nødvendig.