Advarsel

Advarsel

Ugyldig konfigurasjon funnet. Kontakt administratoren.

 
Advarsel

Advarsel

Ugyldig konfigurasjon funnet. Kontakt administratoren.

 

Drivhus i Holland

De perfekte vekstforholdene

I Nederland finnes det i dag rundt 9.000 spesialiserte bedrifter, med til sammen 10.000 drivhus, som er aktive innen drivhusdyrking. I disse drivhusene dyrkes ulike typer grønnsaker, blomster og planter under perfekte forhold. Drivhusdyrking gjør det mulig å gi en mer nøyaktig og raskere estimering av hvor mye fra hvilken avling som vil være fulldyrket når. En annen fordel med å bruke veksthusdyrking er at et produkt kan dyrkes hele året og er tilgjengelig for oss som forbruker året rundt. I 2020 vil drivhusdyrking i Nederland stå for en eksportverdi på 14 milliarder euro i frukt og grønnsaker, ifølge Wageningen Economic Research (WeCR) og CBS.

Drivhus i Holland

Drivhus i Holland

Rent ytvatten

Rent ytvatten

Pålitelig og ren

Måling gir kunnskap

Temperatur, luftfuktighet, pH/ledningsevne, CO2 og lysintensitet påvirker alle vekstklimaet i drivhuset. Nøyaktig måling og kontroll av disse målte verdiene er derfor svært viktig. JUMO tilbyr et bredt utvalg av sensorer for måling av temperatur, luftfuktighet, pH/ledningsevne og CO2 hvor du kan velge mellom kablede, trådløse, analoge og digitale utgaver. I tillegg til innsikt i måleverdier spiller lover og regler en viktig rolle i drivhusdyrking. Ved f.eks. overflatevannforurensning. For å forhindre dette ble det i slutten av 2018 innført nye lover og forskrifter om drivhussprøyting i drivhusdyrking. Drift er utslipp av små dråper plantevernmidler i miljøet. Siden 1. januar 2020 har implementeringen av politikken begynt og mange gartnere er tvunget til å bruke dyser som reduserer avdriften med minst 75 %. Trykkregistrering er svært viktig i denne sammenhengen. Trykksensorer fra JUMO har vært brukt i mange år i drivhusdyrking for å sikre en pålitelig og ren produksjonsprosess.

Kraftvarmesystem (CHP)

Kraftvarmesystem (CHP)

Pålitelig varme

med smart måleteknologi

For å levere varme, elektrisitet og karbondioksid på en miljøvennlig måte kan et såkalt kraftvarmeanlegg være et viktig produksjonsverktøy for drivhusdyrking. Tross alt, i tillegg til vann og lys, trenger en plante varme for å vokse. Et kraftvarmeanlegg er kombinert produksjon av varme og elektrisitet i én prosess. Ved elektrisitetsproduksjon brukes en viss prosentandel energi og resten frigjøres som varme. Ved å implementere et kraftvarmesystem kan denne varmen samles opp og brukes som varmesystem i drivhuset. Det er mange muligheter for å gjøre en eksisterende installasjon mer lønnsom. Dette kan gjøres ved å kombinere det med varmepumper, ORC eller lavtemperaturavsugsanlegg. På grunn av kompleksiteten til slike installasjoner er det viktig at alle komponenter er riktig koordinert. JUMOs måle- og reguleringsteknologi sørger for at alle komponenter fungerer korrekt innenfor riktig temperaturområde. På denne måten kan du utnytte fordelene med varmesystemet du velger i drivhuset.

Eksempel på prosessrepresentasjon med IoT-plattform fra JUMO

Eksempel på prosessrepresentasjon med IoT-plattform fra JUMO

Maksimal drivhusinnsikt

IoT-plattform for JUMO

Som gartner er du klar over viktigheten av maksimal innsikt i dine prosessdata. Med riktige data kan du optimalt styre og justere dyrkings- og vekstprosessen i drivhuset ditt. For å støtte dette tilbyr JUMO et bredt utvalg av avlesningsinstrumenter for visning av temperatur, fuktighet og CO2-innhold. I tillegg til individuelle enheter tilbyr JUMO komplette PLS-styresystemer. Den store fordelen med slike systemer er den høye graden av designfrihet. Det nye JUMO variTRON automasjonssystemet er nettopp et slikt system. For å illustrere, tilbyr JUMO variTRON deg full designfrihet fra kontrollnivå og oppover og mulighet for kundespesifikk betjening og visualisering via CODESYS. Da JUMO variTRON er koblet til sky, kan du se statusen til produksjonsprosessen i sanntid når som helst og hvor som helst. Interessert i å få maksimal innsikt i drivhuset ditt? Kontakt oss

Produkter

Systemeksempel JUMO digiLine-teknknologi Digital vannbehandling Eksempel på system for måling, styring og analyse innen drivhusdyrking.
  • Smart teknologi for ledningsevne og konsentrasjonsmåling
  • JUMO AQUIS touch display
  • Tilkobling mulig til JUMOs automasjonssystem
Forslag til system JUMO digiLine-teknologi
Trykksensorer
Trykkmåling fra JUMO
Trykkmåling i drivhus med manometre og trykksensorer fra JUMO
  • For trykkmåling i vanningsanlegg
  • For bruk i maskin- og anleggskonstruksjon
  • Høy kvalitet og nøyaktig
Trykkmåling Trykkteknologi
JUMO Cloud
Skyløsninger
JUMO IoT løsninger
  • For prosessvisualisering, registrering og datalagring
  • Global synlighet med standard nettlesere
  • Alarmhåndtering og høy datasikkerhet
Skyløsninger JUMO IoT

Lightbulb logo

Ferskt fôrvann for tulipandyrking 2.0

KaRo and Boon en Breg


Helautomatisk kontrollert desinfeksjon og gjødsling

Hos Boon og Breg i Andijk er nesten hele prosessen automatisert. Den helautomatiske vannforsyningen, som resirkulerer 99 prosent av vannet, er en viktig del. For KaRo Tuinbouwtechnieken, som utviklet systemet sammen med JUMOs styresystem, er de nå nysgjerrige på hva systemet ellers kan. Fra utsiden ser det ut som et vanlig drivhus, men innvendig er en 2.0-anlegg fra Boon og Breg i Andijk. Tulipanløkene beveger seg helautomatisk gjennom et drivhus mens de vokser. Du trenger kun å være tilstede i begynnelsen for å sette tulipanløkene i en plastboks. Tre uker senere er tulipanene pakket og klare for salg over hele verden.


Lightbulb logo

Fra utsiden ser det ut som et vanlig drivhus

KaRo and Boon en Breg


Tulipandyrking 2.0

I fjor begynte vi å bygge et vannbehandlingsanlegg hvor vi gjenbruker 99 prosent av vannet, sier Arjan Rood, eier av KaRo Horticultural Techniques som utviklet anlegget spesielt for Boon og Bregs toppmoderne anlegg. "Hver gang må vannet vi gjenbruker være friskt igjen, og det må inneholde riktig gjødsel for tulipanene å vokse i." KaRo bruker en komplett JUMO-pakke med sensorer og mTRON T-styresystemet for å styre sitt vannbehandlingsanlegg. Dette PLS-styresystemet har en modulær design og kan behandle de målte verdiene til flere sensorer og overvåke grenseverdiene. O/I-modulene sikrer høy målenøyaktighet og styringskvalitet. «Et slikt sentralt styresystem er veldig viktig for oss. Hver time pumper vi 80 kubikkmeter vann med en nøye målt konsentrasjon av klor og gjødsel for å holde tulipanveksten i gang. Dosen er veldig presis,'' understreker Rood. JUMO mTRON T styrer dosen, som er rettet mot vannkvaliteten, som tilsetning av oksygen og aktivt klor.


Lightbulb logo

Helt automatisert

KaRo and Boon en Breg


PLC regulering

Utöver doseringen, som syftar till vattenkvalitet, läggs också åtta olika gödningsmedel till matningsvattnet. Även detta görs helt automatiskt med PLC -styrsystemet. Beroende på den tre veckors blomningsfasen doseras gödselmedlen i olika kombinationer. Med hjälp av sensorer tar PLC hand om pH -korrigeringen, helt automatiskt. "Denna vattenreningsprocess är nu helt automatiserad och vi är tacksamma att vi kunde få hjälp, i det här fallet av JUMO", säger Rood. "Vi behöver inte längre ta hand om detta och kan helt fokusera på att optimera gränsvärdena och se till att tulpanerna blommar ordentligt." Under de senaste månaderna har KaRO fortsatt att arbeta intensivt med denna optimering. I oktober startade en ny period som löper fram till december. Till jul ska tulpanerna vara tillgängliga i överflöd i butikerna igen. "Nu måste vår vattenreningsprocess verkligen upp till bevis för första gången", säger Rood. "Processövervakningens noggrannhet kommer nu att testas. Med sensorerna och den automatiska processtyrningen från JUMO har vi ett kvalitativt och mycket tillförlitligt system. Med den nya vattenreningen kommer Boon och Breg att kunna leverera ett mer jämnt och sofistikerat tillvägagångssätt för en hel säsong med tulpaner som kommer att blomma i vardagsrummen vid exakt rätt tidpunkt. " I tillegg til doseringen, som er rettet mot vannkvaliteten, tilføres også åtte forskjellige gjødsler til fôrvannet. Dette gjøres også helt automatisk med PLS-styringssystemet. Avhengig av tre ukers blomstringsfase, doseres gjødselen i ulike kombinasjoner. Ved hjelp av sensorer tar PLS-en seg av pH-korreksjonen, helt automatisk. – Denne vannrenseprosessen er nå helautomatisert og vi er takknemlige for at vi kunne få hjelp, i dette tilfellet fra JUMO, sier Rood. "Vi trenger ikke lenger ta vare på dette og kan fullt ut fokusere på å optimalisere grenseverdiene og sørge for at tulipanene blomstrer riktig." De siste månedene har KaRO fortsatt å jobbe intensivt med denne optimaliseringen. I oktober startet en ny periode som går ut desember. Til jul skal tulipanene være tilgjengelig i rikelig mengde i butikkene igjen. "Nå må vannrenseprosessen vår virkelig bevises for første gang," sier Rood. "Nøyaktigheten av prosessovervåkingen skal nå testes. Med sensorene og automatisk prosesskontroll fra JUMO har vi et kvalitativt og svært pålitelig system. Med den nye vannbehandlingen vil Boon og Breg kunne levere et jevnere og mer sofistikert tilnærming for en hel sesong med tulipaner som kommer til å blomstre i stuer til akkurat rett tid."


Finn ut mer om løsningene våre

Dies ist ein Pflichtfeld.
Dette er et obligatorisk felt. Skriv inn et fornavn.
Dette er et obligatorisk felt. Skriv inn et etternavn.
Dette er et obligatorisk felt. Vennligst skriv inn firmanavnet ditt.
Dette er et obligatorisk felt. Angi en gate.
Dette er et obligatorisk felt. Vennligst skriv inn et postnummer.
Dette er et obligatorisk felt. Vennligst skriv inn en by.
Vennligst velg et alternativ
Dette er et obligatorisk felt. Vennligst skriv inn e-postadressen din.

Med din henvendelsen ga du oss en oppgave som vi ønsker å oppfylle til din tilfredshet. Dataene som samles inn i denne sammenhengen, lagres. For å behandle forespørselen din tilfredsstillende er det nødvendig å fylle ut alle tilgjengelige felt (bare felt merket med * er obligatoriske). Vi bruker dataene dine til å behandle forespørselen din som en del av forretningsprosessen. Vi overfører ingen data til tredjepart. Vi forbeholder oss retten til statistisk å evaluere anonyme dataregistreringer.