Insert your alternative text
Historie

Bli med ​​JUMO gjennom 75 år

Moritz Kurt Juchheim grunnla JUMO GmbH & Co. KG i Fulda under navnet MK JUCHHEIM KG. Han begynte å produsere glasstermometre så vel som glasskontakttermometre med 6 ansatte på et 350 m² stort produksjonsområde. Han ble født 4. juli 1910 i Ilmenau, Thüringen, hvor hans far allerede produserte termometre. Helt fra starten har Moritz Kurt Juchheim fokusert på enheter av høy kvalitet og best mulig kundeservice. Navnet JUMO er avledet fra initialene til selskapets grunnlegger. Bli med oss ​​på en reise gjennom selskapets historie.

Fra glasstermometer til sensor – fra Fulda til Europa

1949-1979

Allerede før etableringen av 2 tyske stater ble termometerfabrikken "MK Juchheim" etablert i Fulda og allerede utstilt på Hannover Messe i 1949. Konrad Adenauer ble forbundskansler. I årene med det økonomiske miraklet blomstret også det Fulda-baserte selskapet. I 1952 hadde det vokst fra 6 til 100 ansatte, og i 1970 var dette tallet tidoblet. Produksjonsarealet økte fra 350 til 12 000 m².

I 1966 begynte produksjonen av platinaglasssensorer. Måle- og kontrollenheter på elektronisk basis ble lagt til produktspekteret. Mens verden sørget over oppbruddet av Beatles, grunnla Moritz Juchheim det første datterselskapet i Belgia i 1971. Dette var steget som startet internasjonaliseringen. I 1978 var JUMO det første selskapet som brukte prosessorer innen kontrollteknologi.

Nye utviklinger til roboten

1980-1989

Mens Erno Rubiks «Magic Cube» steg til kultstatus, fortsatte JUMO å utvikle sitt tjenestespekter og tilbød for første gang disse for metallbearbeiding og elektroniske moduler også til eksterne kunder. Området for væskeanalyse ble også utvidet.

I 1985 jublet Tyskland for det 17 år gamle tennisfenomenet Boris Becker. Samme år døde Peter Juchheim, eldste sønn av selskapets grunnlegger Moritz og administrerende direktør ved siden av sin far siden 1965. Hans yngre bror og nåværende administrerende direktør Dipl.-Ing. Bernhard Juchheim tok hans plass. I 1989 da Berlinmuren falt, oppnådde JUMO et gjennombrudd: roboter ble brukt for første gang i temperatursondering.

Global vekst på grunn av høyteknologi

1990-1999

Den føderale regjeringen flyttet fra Bonn til den gamle og nye hovedstaden Berlin. JUMOs utviklingsavdeling flyttet til et nytt bygg. Gjennom årene har denne avdelingen produsert høyteknologiske enheter, prosesskontrollsystemer, smarte sendere, bussteknologi og toppmoderne visualiseringsprogramvare. Som et resultat ble JUMO mTRON-automatiseringssystemet lansert på markedet i 1997.

Etter grunnleggelsen av JUMO-treningssenteret i 1995, led Juchheim-familien et nytt tap: I 1996 døde selskapets grunnlegger Moritz Juchheim

Automatiseringssystemer, nye målgrupper, og nye markeder

2000-2009

Det nye årtusenet begynte ikke med et krasj, men snarere med en rekord for JUMO: Selskapet oppnådde en omsetning på over 100 millioner euro for første gang. I 2002, da den europeiske valutaen også ble introdusert som kontanter, innviet JUMO det nye salgs- og produksjonsbygget for produktlinjen temperatursensorteknologi i Eisweiher industripark. Bygningen hadde et samlet areal på 4.680 m².

I 2003 ble merkenavnet JUMO firmanavnet og Michael Juchheim ble administrerende direktør sammen med sin far Bernhard. JUMO vokste på de asiatiske og østeuropeiske markedene. Det kan tappe nye målgrupper med komplette automatiseringssystemer.

Plast og utmerket vekst

2010-2019

Da tiåret nærmet seg slutten, sysselsatte JUMO mer enn 2000 mennesker over hele verden og fortsatte å fokusere på ekspansjon. Sertifiseringen av DKD-laboratoriet av Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH (DAkkS) åpnet døren for nye tjenester. Det nye logistikksenteret for innkommende varer åpnet i 2012 og en tomt på 100 000 m² ble anskaffet i 2013 for et nytt sensorproduksjonsanlegg.

I 2016 foretok JUMO sitt eneste oppkjøp av et eksternt selskap til dags dato ved å overta PGT Thermprozesstechnik GmbH. Selskapet spesialiserte seg på produksjon av innovative plasttemperatursonder og hadde vært JUMO-systempartner i mange år på forhånd. JUMO mottok flere priser for vekst over gjennomsnittet og for å være en eksemplarisk arbeidsgiver.

I 2020 blir Dimitrios Charisiadis utnevnt til tredje administrerende direktør. Han er ansvarlig for områdene «Salg, Utvikling og Produksjon». Bernhard Juchheim vil fremover være ansvarlig for «Human Resources» og Michael Juchheim for «IT og økonomi». 

2023: JUMO feirer 75-årsjubileum!

Bare 4 prosent av alle selskaper i Tyskland er over 70 år gamle. 75 år med JUMO var derfor en høyst verdig anledning til å feire historien til et enestående selskap. Fra første stund var det helt åpenbart at de ansatte skulle stå i sentrum for jubileumsåret. Det er tross alt de som har gjort JUMO til det det er i dag: et globalt aktivt, fremgangsrikt mellomstort selskap og en "hidden champion" som aldri har mistet sine røtter som familiebedrift ut av syne. I tråd med jubileumsmottoet holdt jubileumsprosjektteamet de JUMO-ansatte "i gang" i 12 måneder med en rekke arrangementer og aktiviteter, noe som ga en rekke uforglemmelige øyeblikk.