Sensilo – Das neue JUMO-Werk im Technologiepark Fulda West
Sensilo-anlegg

Fremtidens fabrikk

Den nye fabrikken i Fulda West Technology Park har en kostnadsramme på 48 millioner euro og er den største investeringen i JUMOs historie. Bygget er et godt utgangspunkt for fremtiden. I fremtiden vil rundt 13 000 m² produksjonsareal være tilgjengelig for produksjon av temperatur- og trykksensorer. Det nye anlegget står i endringens tegn når det gjelder innovasjon, digitalisering og bærekraft. Ta en titt bak kulissene på dette spennende byggeprosjektet sammen med oss!

Ditt vindu mot byggeplassen

Byggeplassbildet vårt oppdateres daglig og viser siste status i Fulda West Technology Park .

Sensilo

29.04.2024

Byggefremdrift i løpet av sekunder

Tidsforløpsvideoen viser den imponerende forvandlingen fra første spadetak til den planlagte ferdigstillingen. På et øyeblikk våkner byggeplassen til liv og bygningen tar form. Begynn tidsreisen nå!

Rapport fra byggeplassen

4/2023 Første spadetak
6/2023 Ferdigstilling av betongvegger (byggetrinn 1), ferdigstilling av grunnmursplate (byggetrinn 2), ferdigstilling av underjordiske konstruksjoner og jordforbedringstiltak (byggetrinn 3), installasjon av betongelementer i grunnen, støping av vegger i sprinklertanker.
7/2023 Montering av kjellerhimling (cp 1), oppføring av vegger (cp 2), ferdigstilling av grunnmur (cp 3), ferdigstilling av bakkearbeid (parkeringsplass).
10/2023 Påbegynt fasadearbeid, påbegynt montering av trekonstruksjon, påbegynt montering av teknisk utstyr i bygningens underetasje.
11/2023 Påbegynt montering av trapesplater, påbegynnelse av tetting av taket, taktekkingsseremoni.
12/2023 Påbegynt installering av sprinkleranlegg, ferdigstilling av trekonstruksjon.
01/2024 Ferdigstilling montering av trapesformede plater

Minimalt CO2-fotavtrykk

De nåværende planene tar sikte på å eliminere fossilt brensel fullstendig i fremtiden. Et jordvarmeanlegg skal brukes til oppvarming. Det skal dekke spissbelastningen, mens grunnbelastningen i sin helhet skal dekkes av varmegjenvinning fra produksjonsprosessene. En tilsvarende byggesøknad for det jordvarmeanlegget er fortsatt under behandling.

Strømbehovet til produksjonsanleggene vil i stor grad bli dekket av selskapets egen strøm. Kjøle- og ventilasjonssystemene i det nye anlegget skal hovedsakelig drives med egenprodusert strøm fra et solcelleanlegg. Alt i alt er alle energirelaterte prosesser rettet mot å redusere CO2-fotavtrykket til et minimum og utnytte den tilgjengelige energien fullt ut.

Bildegalleri

Tall - data - fakta

  • Utnyttelse: produksjonshall med renrom, logistikkhall, administrasjon i produksjonslokalene.
  • Konstruksjon: Rammekonstruksjon i jernbetong med takkonstruksjon i tre
  • Etasjer: 3
  • Bygningens størrelse: ca. 135,74 × 63,78 m


Har du spørsmål?


Michael Brosig

Kontaktperson

Michael Brosig +49 661 6003 2788 Michael.Brosig@JUMO.net +49 661 6003 2788