Advarsel

Advarsel

Ugyldig konfigurasjon funnet. Kontakt administratoren.

 
Advarsel

Advarsel

Ugyldig konfigurasjon funnet. Kontakt administratoren.

 
JUMO-Jubiläumsbier
The Art of Brewing - suksesshistorie

Når systemleverandørene brygger sitt eget øl

Øl er blant de ti mest populære alkoholholdige drikkene, lokkende med sin unike smak. Mangfoldet av ølsorter, fra pilsner og eksport til lager og helles, gir en variert smaksopplevelse. Et eksempel er det eksklusive JUMO-jubileumsølet, skapt etter oppskrift av vår markedssegmentansvarlige med magnum-, ariana- og saphirhumle for å feire selskapets 75-årsjubileum. Men det stopper ikke der. Vi har vårt eget bryggeri. Bryggeriet er spesialdesignet for å sikre høy produktkvalitet og en autentisk smaksopplevelse gjennom harmonisk samspill mellom alle komponentene.

Formål

I bryggingsprosessen skulle alle JUMO-løsninger som er relevante for bryggeribransjen kombineres i et kompakt anlegg som kunne brukes til demonstrasjonsformål i tillegg til produksjon av jubileumsølet. I tillegg skulle alle prosessene automatiseres, overvåkes og visualiseres, samt ha et høyt nivå av prosess- og næringsmiddelsikkerhet. Etter brygging skulle det være mulighet for CIP-rengjøring.

Implementering av bryggerianlegget

Implementering av bryggerianlegget

Implementering av bryggerianlegget

Implementering av bryggerianlegget

Fremgangsmåte

På jakt etter den nødvendige tekniske ekspertisen og et regionalt bryggeri som kunne bygge et slikt anlegg og brygge jubileumsølet, kom vi raskt over to selskaper: (1) Burkard und Gärtner (B+G), som er spesialist på systemdesign og anleggsteknikk, og (2) HUNFELT BRAEU, som er et ungt bryggeri like utenfor Fulda. Hele 13 innovative JUMO-komponenter ble brukt i bryggeriet, noe som resulterte i svært effektive prosesser og en gyllengul pilsner med en behagelig bittertone.

I tillegg til mesketank, lautertank og vørterkoker ble anlegget også utstyrt med en varmtvannstank. Med unntak av lautertanken varmes alle beholderne opp elektrisk via innerveggene - JUMO TYA 202 effektregulatorer brukes til å styre varmeelementene.

De anvendte sensorene ble installert i anlegget med prosesskoblingene G ½ (hygienisk), JUMO PEKA (EHEDG-sertifisert) og klemme. De ble deretter integrert via Single Pair Ethernet (SPE), IO-Link eller via et 4 til 20 mA-signal.

Den nyutviklede trykktransmitteren JUMO DELOS S02 brukes til å måle nivået i varmtvannstanken, mesketanken og vørtekokeren. Differensialtrykkmålingen under bunnfallet i lautertanken utføres av JUMO TAROS S46 H differensialtrykksensor.

JUMO flowTRANS US W02 brukes til mengdemåling av hovedskjenken og etterskjenkene. Ved utløpet av vørtekjøleren måler den nye JUMO flowTRANS MAG H20 både den totale flowhastigheten og temperaturen. Temperaturen i de respektive beholderne bestemmes med JUMO dTRANS T1000.

I pumper for vann/CIP-funksjonen og for mash/wort brukes JUMO ZELOS C01 LS nivåbryter for tørrkjøringsbeskyttelse.

Anlegget styres via JUMO variTRON 500 touch (et automatiseringssystem med berøringspanel) og JUMO smartWARE SCADA (programvare for prosessovervåking og -styring).

Bryggeriet: Et samarbeid mellom JUMO og B+G

Prosjektresultatet

Ved å basere anleggsplanleggingen på en intelligent 3D-CAD-modell og utnytte avanserte produksjonsmetoder som orbitalsveiseteknologi, ble prosjektet, hovedsakelig ledet av lærlinger fra B+G, fullført på rekordtid – kun noen få måneder.

Resultatet er et innovativt og helautomatisk bryggerianlegg, designet som et kompakt skid i rustfritt stål. Anlegget har en imponerende kapasitet på 100 liter kald vørter, og det er utstyrt med en automatisert CIP-funksjon (Cleaning in Place). Bryggerianlegget, med sine 3 enheter og lautertank, representerer et klassisk bryggeri med potensiale for å brygge omtrent 100 liter øl. Dette tilsvarer en maltmengde på rundt 20 kg, avhengig av øltypen.