SOS-barnebyers arbeid er viktigere enn noensinne

JUMO donerer til SOS-barnebyer verden over: Skaper fremtidsmuligheter for barn

I fjor feiret JUMO sitt 75-årsjubileum. Kunder, partnere og ansatte var involvert i ulike arrangementer - og donasjonsbøssene (fysiske og elektroniske) til SOS-barnebyer verden over var en del av en rekke spesielle arrangementer. Nå har ledelsen og prosjektlederne i JUMO overrakt en sjekk på 30 000 euro til organisasjonen for barns rettigheter.

Nedlastinger

Press text (German)
(DOCX, 1.430kB)
Press text (Engelsk)
(DOCX, 1.427kB)
Pressfoto
(JPG, 1.31mB)
Visittkort
( VCF, 246B)

I 1949 grunnla Hermann Gmeiner verdens første SOS-barneby i Imst i Tyrol. Hans visjon var at alle forlatte og berørte barn igjen skulle få en mor, søsken, et hjem og en landsby der de kunne vokse opp i trygge omgivelser på lik linje med andre barn.

Disse fire prinsippene har gitt opphav til en verdensomspennende organisasjon som hovedsakelig finansieres av private donasjoner. I dag finner barn et nytt, trygt hjem i 533 SOS-barnebyer i over 130 land. I tillegg til SOS-barnebyene finnes det over 2000 programmer som barnehager, skoler, ungdomssentre, utdannings- og sosialsentre, familiestøtte, helsestasjoner og nødhjelpsprosjekter som også er åpne for SOS-barnebyenes fattige nabolag. I dag når det verdensomspennende arbeidet ut til 2,5 millioner mennesker hvert år: barn, unge og familiemedlemmer.

JUMOs administrerende direktør Dimitrios Charisiadis påpekte i forbindelse med overleveringen av donasjonen: "SOS-barnebyers arbeid er viktigere i dag enn noen gang når vi ser på globale kriger og konflikter. Vi er veldig glade for å kunne bidra med vår donasjon til å skape fremtidsmuligheter for barn i sårbare situasjoner."

Helge E. Jost, som organiserte donasjonskampanjen og leder JUMOs jubileumsteam, roste også de ansattes engasjement, i tråd med selskapets slagord "JUMO Gets It Done": "JUMO-kollegene har deltatt fullt ut i kampanjen - med gode resultater".
I 2023 klarte Jost å donere 450 euro (blant andre donasjoner) fra JUMOs sykkellag til donasjonsboksen. Den desidert største delen av summen ble imidlertid samlet inn som en del av den nettbaserte innsamlingsaksjonen. Ansatte ved anlegget i Fulda donerte også arbeidstimer omregnet til lønn etter en treplantingskampanje i fjor høst, samt andre beløp.Totalt ble det samlet inn over 5 000 euro.

Donasjonen ble overlevert til Magdalena Latzel, ansvarlig for bedriftssamarbeid i SOS-barnebyer.I Fulda presenterte hun de mange programmene som organisasjonen har brukt til å gi barn over hele verden muligheten til å utvikle seg på en kjærlig og individuell måte i 75 år.

"JUMO er et forbilde og en multiplikator, og denne unike jubileumskampanjen viser på en imponerende måte hvor stor effekt man kan oppnå ved å involvere alle interessenter - ansatte, kunder og ledelse.
Vi vil gjerne takke JUMO for denne verdifulle støtten til å gi barn tilgang til kvalitetsutdanning", sier Latzel. JUMO-donasjonen kan brukes til yrkesopplæring for å hjelpe unge mennesker til å få en best mulig start.

60 000 euro til JUMOs utdanningsarbeid

I jubileumsåret donerte JUMO til sammen 60 000 euro til utdanningsarbeid: Med tanke på den regionale forankringen har JUMO støttet lokalt utdanningsarbeid med 30 000 euro (sponsing av oppfinnerklubben ved Fulda Children's Academy) og, som et internasjonalt aktivt selskap, internasjonalt utdanningsarbeid (SOS-barnebyer over hele verden) med ytterligere 30 000 euro.


Kontakt oss for mer informasjon


Pressetalsmann

Norge JUMO AS +47 67 97 37 10 +47 67 97 37 10