Winzer mit Weinglas
Suksesshistorie: vinproduksjon

De fineste vinene takket være kald gjæring

Å lage den perfekte vinen er en kunst. JUMOs produkter hjelper vinbønder å konsentrere seg om sin kjernekompetanse – tungen. Resultat: høyere omsetning for vår partner og noen flere sølvmedaljer for å produsere vin av høy kvalitet. Gratulerer!

Prosjekt

Overvåking av vingjæringen har blitt et svært aktuelt tema de siste årene. Jo bedre temperaturen i oppbevaringsbeholderne kan holdes innenfor det optimale temperaturområdet, jo høyere blir kvaliteten på vinen. Dette er spesielt nødvendig umiddelbart etter at tankene er fylt med druemost da den høye varmemengden som genereres under gjæringsprosessen krever ytterligere avkjøling.

En spesiell metode er den såkalte kaldgjæringen. Her må temperaturene være konsekvent mellom 15 og 20 °C for at bestemte gjærstammer skal fungere. De resulterende vinene er ekstremt friske og rene.Optimale forhold for utsøkte viner - fra vinranke til flaske

Løsningsmetode

Kjøleløsningen Hüttenhein Anlagenbau har implementert på en vingård, har avkjøling av tankene i forskjellige soner med hylser. På denne måten kan nesten hvilken som helst lav temperatur genereres i tanken.

Den nåværende prosjektfasen inneholder 70 tanker plassert i ulike lageranlegg, hvorav noen utenfor. Hüttenhein Anlagenbau bruker det modulære måle-, styre- og automasjonssystemet JUMO mTRON T som et sentralt styreelement. Den analyserer dataene fra temperatursensoren som er koblet til hver tank og regulerer temperaturen. I tillegg overvåkes trykket i hele kjølesystemet. Viktige faktiske verdier registreres med en opptaksfunksjon. Sentralenheten er plassert i et kontrollskap plassert i en container i det ytre området av vingården.

Tankar från Welter vingård

Ett av tanksystemen vars temperatur styrs av JUMO mTRON T-systemet.

JUMO mTRON T

JUMO mTRON T

Prosjektets resultater

JUMO leverer ikke bare enkeltkomponenter, men støtter også hele prosjektet fra konseptuell formulering til start on-site.