Image alt text 1

Image description 1

Image alt text 2

Image description 2

Case Study - Terbeke

Prosessoptimalisering i næringsmiddelindustrien

I Nederland konsumeres det i gjennomsnitt 15-20 gram bearbeidet kjøtt daglig. Ifølge den nederlandske kjøttindustriforeningen ligger omsetningen på rundt 1,3 milliarder euro årlig. De fleste kjøttproduktene produseres primært for det nasjonale markedet og de nærmeste medlemslandene i EU. Et unntak er hermetiske kjøttprodukter som eksporteres fra Nederland til hele verden.

Løsningsmetode

For å sikre ferskheten og holdbarheten til kjøttprodukter, gjennomgår de en spesialisert bearbeiding og pakking. Terbeke Offerman, en kjent kjøttprodusent i Borculo, er ekspert på denne prosessen.

Partnerskap
Terbeke Offerman produserer og pakker bearbeidet kjøtt for Benelux-landene, Storbritannia og Tyskland, med flere produksjonsanlegg i Belgia og Nederland (Borculo). I tillegg til bearbeidet kjøtt er selskapet markedsledende innen fersk lasagne i flere europeiske land. Terbeke Offerman leverer også fjærkre, quiches, kokt skinke, patéer og pizza. Med 100 ansatte valgte Terbeke Offerman JUMOs automatiseringsteknologi for å optimalisere en av sine produksjonslinjer.

Praktisk emballasje
Det har blitt vanlig å ta med seg ferdiginnpakket kjøtt fra supermarkedet i dagens samfunn. Før produktet når hyllene, gjennomgår det allerede en omfattende prosess med mål om å sikre at forbrukeren kan nyte sitt favorittprodukt. For ferske kjøttprodukter begynner dette allerede under tilberedningen. Avhengig av kjøttproduktets type kan man velge mellom ulike størrelser, farger og om fatet har en forhøyning for enkel uttak av kjøttstykker. Det samme gjelder bruken av mellomleggsplater og måten skivene er plassert på, for å gjøre dem lette å ta ut.

Terbeke Offerman producer and packer of fine meat products

Resultat av prosjektet

Autoklav for dampkoking
Terbeke Offerman benytter i dag fire autoklaver for konservering av hermetiske kjøttprodukter som Frankfurterpølse. En autoklav er en trykk- og dampkoker der hermetikkboksen med innhold steriliseres. Dette prosessutstyret dreper ikke bare bakteriene, men også sporene de eventuelt produserer. Autoklavene er kontrollert av JUMO. Terbeke Offerman ba nylig JUMO om å oppgradere styringssystemet til PLS-teknologi for bedre prosesskontroll.

Prosessautomatisering med JUMO mTRON
I denne applikasjonen ble de tidligere DICON 1001 programregulatorene fra JUMO erstattet av JUMO mTRON T for de fire autoklavene. Dette automasjonssystemet, utstyrt med PLS-teknologi, består av en sentral prosessor (CPU), fire styringsmoduler, to analoge moduler og en berøringsskjerm (HMI). CPU-en inneholder programfunksjonen og funksjonsprogrammet (PLC) spesielt tilpasset Terbeke Offermans applikasjon, og den styrer prosessverdiene for hele systemet. To av de fire PID-regulatorene i regulatormodulen sikrer rask og nøyaktig oppnåelse og opprettholdelse av ønsket temperatur og trykk i autoklavene gjennom hele dampkokingen. HMI på JUMO mTRON T gir oversikt over de uavhengige programdriverne for temperatur- og trykkmålinger i de fire autoklavene.



For Terbeke Offerman, the process optimisation with JUMO has led to a clear
process view.

Project result

For Terbeke Offerman, process optimisation with JUMO has resulted in a clear process display with program data and program curves. The program curves can also be started independently of each other on the HMI. All data, events and alarms are recorded in SVS3000.